Wednesday, February 23, 2011

Kaneelikuklid


Telliti kaneelikukleid. Mis muud üle jäi, tegingi. Taigen küll ei kerkinud miskipärast kuigivõrd, aga kuklite maitse ega välimus ei kannatanud seetõttu sugugi. Ise arvan, et mittekerkimise põhjuseks oli mõne koostisaine vale temperatuur.

Taigen:
25 g pärmi
0,3 dl suhkrut
natuke soola
4-5 dl jahu
100 g Delmat
0,5 dl piima
1 muna

Täidis:
kaneeli, suhkrut
Määrimiseks muna

Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa muna, käesoe piim ja enamik jahust, sega. Lisa tükkide kaupa margariin ja sõtku. Lisa veel niipalju jahu, kuniks taigen käte küljest lahti tuleb. Lase soojas kohas rätiku all pool tundi kerkida. Rulli taigen lauale lahti, raputa peale suhkrut ja kaneeli. Keera rulli ja lõika 1-2 cm paksusteks juppideks. Pane jupid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru lapikuks. Lase pool tundi kerkida, pintselda pealt munaga ja küpseta 250 kraadi juures kuni kuklid on kuldpruunid.

No comments:

Post a Comment